20-годишният Иван Тонков-Вятърчето и 26-годишният Венцислав Димитров-Пъпльо са задържани от хисарските ченгета при спецакция срещу незаконното разпространение на наркотици. С постановление на Районна прокуратура – Пловдив двамата са в ареста за 72 часа. Те са криминално проявени, известни на полицията в курортния град. 
Мярката за неотклонение е взета, след като в събота в района на вилно селище „Здравец” край Хисар служителите на реда открили 28 канабисови насаждения в различен стадий на растеж, засети и отглеждани от мъжете. 

От домовете на двамата са иззети близо 145 грама суха и количество неизсъхнала марихуана и електронна везна. На таванско помещение в дома на по-възрастния била разкрита оранжерия, от където допълнително са конфискувани 9 разсада от наркокултурата и туби с течен тор. Открита е и специална сушилня за марихуана. 

БЛИЦ научи, че наркоработниците, които в обикновения си живот са автомонтьори, са засявали дрогата в изоставеното вилно селище, а в бунгало там са кътали част от продукцията. Вятърчето, който е син на учителка в Хисар и Пъпльо ще бъдат съдени за отглеждане и съхранение на наркотични вещества. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата. Според запознати намерената дрога струва стотици хиляди левове. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ