Два грамадни песа са нападнали и нахапали 9-годишно дете в петък, научи БЛИЦ от местни хора от Хисар. Инцидентът е станал в района пред читалището в квартал „Момина баня”. Третокласничката е приета в болница с множество ухапвания по тялото, особено в областта на седалищните части и едната ръка. За щастие няма опасност за живота на момиченцето. 
Местни хора са станали очевидци на ужаса, докато са тичали да отърват детето от кучетата всичко е станало в кръв. Очевидци разказват още, че момиченцето е пищяло и се е опитвало да влезе в читалището. Хисарската полиция е реагирала почти мигновено и е пристигнала на място.

Момиченцето е настанено в болница и е много уплашено и стресирано. 

Труповете на двете огромни кучета са били намерени вчера. Според местни те са били отровени. Покрай тях е било умъртвено и домашното куче на местен мъж. 

Кучетата не са бездомни – те живеят в двор на починало миналата година възрастно семейство учители. Според наши източници дъщерята на тези хора живее в Пловдив и е лекар. Тя идвала веднъж в седмицата, обикновено в неделя, за да нагледа имота и да нахрани животните. 

Според местни хора песовете били озверели от глад.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ