Нова групировка готви атентат срещу Димитър Желязков-Очите и усилено преразпределя пазара на Слънчака за новия сезон, разкриха спецченгета, цитирани от в. България днес. Информацията за предстоящия пуч срещу несебърския Ал Капоне обикаля ъндърграунд средите от седмици както по Южното Черноморие, така и в столицата. Според представители на крими контингента набиращата сила наркобанда вече е завзела половината от пазара в курортния град, като с бъдещият отстрел на Очите очаква догодина те да са господари там. Решението един път завинаги да се сложи край на прословутия бос идва, след като бившият бодигард на Васил Илиев и Таки Радостин Бързанов – Радо Слънцето се притече на помощ на Очите и пое бизнеса му, докато той се възстанови.
Според криминалисти веднага след престрелката между главорезите на Желязков и конкурента му Божидар Кузманов - Божо Кравата на 8 юни в ресторант "4you" новата наркогрупа започва инвазия. Очите обикаля болниците и претърпява операция след операция, като бъдещето му остава неясно. Кравата и хората му са погнати от ченгетата, като главатарят изчезва в чужбина. Обстоятелствата са крайно благоприятни за апетитите на мераклиите. Арестите в Бургас започват да се пълнят с дилъри на Желязков. Доноси срещу тях се подават още преди атентата. Спипани са десетки с канабис, пико, кокаин, екстази и амфети. Полицаи премълчават за редица въоръжени сблъсъци между мутрите на несебърския Ал Капоне, които ревностно пазят териториите му и новите главорези. Позициите на борещия се за живота си несменяем престъпен бос са силно разклатени. 

Никой обаче не обича промените. Една подобна смяна на конюнктурата ще създаде сериозни последствия, а ощетените големци зад кадър ще са много. 

Междувременно състоянието на Желязков, макар и крехко, вече е стабилизирано. Той гастролира от балнеохотела в Поморие до клиники в Истанбул. Въпреки че се е покрил и за хората му не се чува нищо в медийното пространство, те отново настъпват в ъндърграунда.

През това време издирваният от Интерпол Божидар Кузманов - Божо Кравата се върнал тайно в България. Бандитът, който изчезна от страната заради престрелката с хората на Митьо Очите, се решил на рискования ход да влезе в страната заради бебето си. Според слуховете в ъндърграунда той се появил в София променен до неузнаваемост. Прибегнал до маскировъчни техники, защото се страхувал да не бъде разпознат от ченгетата. Опасявал се, че ако не вземе мерки за своята безопасност, враговете му много лесно ще го надушат и ликвидират.