"Цветанов, не лъжи, че червени кметове ви подкрепят. Явно ГЕРБ много са го закъсали, след като прибягват до лъжите, че червени кметове подкрепят Цецка Цачева. Всички споменати в последните дни кметове на БСП опровергаха тези внушения". Това заяви в Гоце Делчев председателят на БСП Корнелия Нинова.
По думите й тези манипулации от страна на Цветан Цветанов показват само слабост. "Тези спекулации започнаха, след като всички червени кметове скочиха срещу правителството по време на проведената в Албена среща на местната власт, където ги принуждаваха да подпишат декларация за подкрепа. Те отказаха", каза още Нинова.

"Нещо повече - Самоков, където кметът е от БСП и е избран на първи тур с размазваща преднина пред ГЕРБ, се вдигна на бунт срещу намеренията на Борисов да превърне бившите казарми в града в бежански лагер. От Гоце Делчев, където БСП има кмет шести мандата, ви заявявам, че повече няма да ви позволим да рекетирате, изнудвате и манипулирате. Всяка ваша лъжа ще бъде разобличавана", категорична бе Корнелия Нинова.