Очна ставка между признатия за убиец на карловския бизнесмен Георги Рогачев – Рогача – Николай Стоянов – Чичото и свидетелят Ибрям Осман се проведе в Пловдивския Апелативен съд. Осман твърди, че е видял Чичото да удря починалия Рогачев, но Стоянов го контрира и не признава такова нещо.
Както първо БЛИЦ съобщи на 14 септември 2014 г. група от над 60 роми от карловското село Розино зверски приби с лопати и колове 58-годишния бизнесмен и брат му – емблематична фигура в ъндърграунда в Подбалкана – Кольо Рогача. В резултат на побоя, след месец и половина в кома, Георги Рогача издъхна.
Малкият Рогач – Кольо дълго време лекува раните си. За убийството съответно на 20 и на 18 години в затвора ще лежат Николай Стоянов – Чичото и племенника му Иван Стоянов.

Днес те обжалват присъдите си като Чичото не се признава за виновен.
Пред БЛИЦ дъщерята на убития Марияна Костадинова и по-малкия му брат Кольо Рогача, заявиха, че искат доживотни присъди. „Това не се забравя. С времето болката става още по-голяма”, коментираха пред БЛИЦ и двамата. 

Малкият Рогач даде нови показания като каза, че е видял двамата осъдени роми и свидетелят Младен Молов да удрят брат му. След това Малкия Рогач бил нападнат от други роми и изгубил съзнание. 

Съдът остави исканията на защитата на подсъдимите адвокат - Димитър Будаков да се направи справка в НАП, без уважение. Бил ли е свързан касовият апарат на бензиностанцията на убития Рогачев с агенцията и чия собственост е бензиностанцията.

Пред БЛИЦ адвокатът на дъщерята на убития Стоян Донков бе категоричен, че убийството е извършено умишлено, че предварително е била организирана групата роми, която да нападнат починалия и че иска доживотна присъда и за двамата. 

На делото, да подкрепи приятеля си Рогача, беше дошъл и емблематичният за времето на прехода бизнесмен, чието име се свързва с ъндърграунда, Ангел Личканов-Личкана. Въпреки че пази леглото в болнична стая заради катастрофа, Личкана оказа морална подкрепа на приятеля си.

Делото се отложи за 28 ноември заради документи, които трябва да бъдат предоставени от полицията в Карлово.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ