Радан Кънев умело си навлече масово обществено недоволство заради грубия си и вулгарен език, който използва по време на гостуването си тази сутрин в предаването „Здравей, България”.
Политикът използва нецензурни епитети, които не е редно да се отправят като цяло в ефир, какво пък остава в такъв ранен час. Това успя да подразни милионите пред малкия екран, които заляха социалната мрежа с обиди по адрес на депутата.
 
Радан се опита да поправи стореното, като написа, че се извинява на българските граждани за използвания език, но това по никакъв начин не умилостиви интернет потребителите. Ето част от техните мнения:
 
„Изключително грубо и нецензурно поведение, подходящо за каруцар, но НЕ и за политик!”
 
„Ахахаха..."Съжалявам, че подкрепихме кабинет на Бойко, съжалявам, че псувах в ефир"...Върви едно неумело дете, прави глупост след глупост и наивничко иска поредното опрощение. Който не може или не иска да мисли, не става за лидер.”
 
„Г-н Кънев, поведението Ви беше изключително неуместно, грозно, подигравка и обида към избирателите Ви! Нямате никакви обноски и елементарно възпитание!”
 
„Г-н Кънев, видимо ясно е че издишате пред напрежението и не сте готов да имате президентска двойка.
Днешното ви просташко изпускане не само е доказателство за това, но и за ниската ви лична култура!
Дано деца не са станали свидетели на простотията ви, пред вашите деца така ли си позволявате да говорите?”