Специализирана полицейска операция за разпространение на наркотици и проституция се проведе във Варна тази нощ, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Варна. Задържани са 11 души, намерени са различни количества наркотични вещества.

По време на специализирана полицейска операция на територията на Варна, реализирана съвместно от служители на отдел «Криминална полиция» и териториалното звено на ГД «Борба с организираната престъпност» при ОДМВР - Варна , са извършени проверки на различни адреси в града. При процесуално-следствените действия са иззети 27,51 г кокаин, 3,81 г амфетамин, 5,37 г марихуана, 3 бр. електронни везни. Иззети са също различни документи, свързани с престъпната дейност, и крупна сума пари.

Задържани са общо 11 души – 8 мъже и 3 жени, извършващи престъпления, свързани с разпространение на наркотици и проституция. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. На трима от задържаните, добре познати на МВР: А.Б. (29 г.), К.К. (44 г.) и Р.В. (39 г.), са повдигнати обвинения по чл. 354А, ал. 1, същите са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.