Бургазлия, избягал от затвора, нахлу с взлом в таванско помещение, обитавано то 44-годишен мъж, в ж.к. „Лазур“. Затворникът бил обявен за общодържавно издирване от един месец, след като не се върнал зад решетките. Служители от група „Издирване“ към отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас го задържали като извършител на взломната кражба от таванското помещение.
От там той задигнал два ски комплекта, две зимни мъжки якета, два чифта планински обувки, четири чифта дамски и мъжки боти, два маркови спортни сака и два чифта маркови маратонки / всичко на обща стойност около 2 000 лв. От действията на служителите от Базовата научно-техническа лаборатория при ОДМВР – Бургас и Пето Районно управление – Бургас по безспорен начин е установено, че извършител на кражбата е именно издирваният затворник, който направил и пълни самопризнания.

Част от откраднатите вещи са предадени с протокол за доброволно предаване и се намират на съхранение в Пето Районно управление – Бургас. Беглецът е приведен в бургаския затвор. Работата по случая продължава.