Делото за убийството на красивата абитуриентка Стефка Маджарова се отложи. Днес в Апелативния съд в Пловдив обвиненият за бруталното зверство Владимир Костадинов обжалва наложеният му 19 години затвор. Родителите на погубената абитуриентка пък искат доживотен затвор. До момента бившият любим на момичето не признава вина. Адвокатът му Асен Самуилов поиска от съда нов свидетел.
Той настоява чрез мобилен оператор да бъде издирен и да даде показания последният абонат, който преди зверството е разговарял последен с 18-годишното момиче. Новото заседание е насрочено за 21 ноември. 

Припомняме, че преди три години трупа на красавицата бе открит да плува безжизнен в канал край пловдивското село Йоаким Груево. Разследващите установиха, че вечерта преди рибар да се натъкне на ужасяващата гледка, Владимир завел Стефка край канала, за да изясняват отношенията си. Месеци преди това девойката прекратила връзка с момчето. Скарали са се, Владимир я е удрял и блъскал главата и в колата. Изпитвал патологична ревност.

После е захвърлил Стефка, която била изпаднала в безсъзнание, в канала. Момичето се е удавило. Смъртта според разследващите е причинена умишлено. След като безцеремонно си тръгнал, Владимир се прибрал, а на сутринта отишъл на нивата, за да помага да се вади земеделска продукция. Бил работник на бащата на убитото момиче. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ