Народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и член на ИБ на БСП Кирил Добрев се обърна към зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. В личния си фейсбук профил Добрев посочва, добрата работа на един кмет зависи на 50% от неговите качества и 50% от добрите отношения и подкрепата на изпълнителната власт. По думите му кметовете на левицата не могат и няма да бъдат като реформаторските министри. Ето какво написа Кирил Добрев в личния си фейсбук профил:
"Уважаеми г-н Цветанов,
Добрата работа на един кмет зависи на 50% от неговите качества и 50% от добрите отношения и подкрепата на изпълнителната власт. Все пак тя решава къде ще санира, дали ще има автобус са учениците, кой проект ще мине на одобрение и къде да се построи спортна зала.
Г-н Цветанов, за да бъде добър един кмет, има нужда от партньор. За никого не е тайна как се разпределят парите за общините и кои са с предимство.
Не издвателствайте над кметовете от левицата!
Това, че са застанали до председателя на НС и се снимате с тях пред входа на общината, спортна площадка или саниран блок (саниран, но с пари на кредит), не означава, че ще се поддадат.
Кметовете на левицата не могат и няма да бъдат като реформаторските министри, които ГЕРБ ползва вместо боксова круша!
Те няма да се поддадат и да предадат своите съграждани, нищо, че държавата, която сега им пробутва „майка на нацията“, се държи като мащеха на червените общини. 
С евтиния си ПР Вие ги карате да пускат опровержение след опровержение.
Питам се толкова ли сте го закъсали, че да се налага да си "преливате" изкуствено имидж на гърба на общинските кметове? Звъните им по няколко пъти, за да се уверите, че ще дойдат и ще Ви посрещнат в общината. Защо? Нашите кметове уважават институциите. Те знаят своите задължения и отговорности, когато на крака им идва председателят на НС.
Няма нужда да им оказвате натиск!
Всъщност снимките на кметовете на левицата с "майката на нацията" са чудесни.
Оставете си ги в централата за спомен."