Основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж, който живее в посолството на Еквадор в Лондон, остана без интернет връзка. Според сайта Уикилийкс, връзката е била прекъсната от „партията на една държава”, съобщава RT.
Интернет връзката е единствената възможност на Асандж да контактува с външния свят, след като му беше осигурено убежище в посолството, откъдето той не може да бъде екстрадиран.
 
От Уиклийкс обявиха, че са задействали план за аварийна ситуация след спирането на интернета.
 
Новината за повредената връзка идва малко след като Уикилийкс публикува съкрушителни за кандидатпрезидентската кампанията на Хилари Клинтън документи. Част от тях съдържаха писма от хакнатата поща на ръководителя на кампанията на кандидата на демократите Джон Подеста, които могат да съсипят шансовете на Клинтън да стане следващия президент на САЩ.
 
След последните разкрития на 9 октомври броят  на „изтеклите” файлове стана 12 000. Сред стотиците публикувани имейли са разговори относно гласовете на чернокожите, извинения на Хилари и изказване на човек, близък до семейство Клинтън, който описва Челси Клинтън като „предател”.
 
Превод и редакция: БЛИЦ