Видеопорталът Ruptly публикува ново видео от мястото, където беше убит легендарният опълченец на Донецката република Арсений Павлов, известен като Моторола. Записът беше направен непосредствено до входа на големия жилищен блок, където е живял командирът.
Моторола не е загинал сам, пострадали са и други хора. На кадрите се вижда, че зданието е отцепено от военна техника, включително БТР, както и от представители на опълчението. На мястото има и линейка на Бърза помощ.
 
За смъртта на Павлов стана ясно в неделя вечерта. По предварителни данни той е загинал от самоделна бомба с голяма мощност. Тя е съдържала 1,5 кг троитлов еквивалент и е била закрепена на тялото на асансьора. Самата бомба е била взривена с помощта на дистанционно.

Жена командира на батальона "Спарта" Елена и двете им малки деца - новороденията Макар и дъщеричката Мирослава, в момента на взрива са били в апартамента и не са пострадали.  В Twitterна опълчението се съобщава, че вдовицата на Моторола е в дълбок шок от смъртта на съпруга си. 
 
Към убийството на Павлов е съпричастна диверсионна група на ВСУ. Властите вече знаят името на поръчителя, съобщи в ефира на НТВ председателят на самопровъзгласилата се република Александър Захарченко. Надяваме се скоро да се разбере и кой е физическият убиец на опълченеца. За тях няма да има никаква пощада, повярвайте, закани се Зарченко.
 
Официалните власти в Киев обаче твърдят, че с Моторола са се саморазправили негови съратници.
 
Арсен Павлов стана известен през 2014 година, когато взе участие във военните действия под Славянск. За успехите си Моторола беше награден с Георгиевски кръст на ДНР.

Превод и редакция: БЛИЦ