Неизвестен мъж постави по улиците на руския град Магнитогорск пакети с банкноти с различна стойност. Както съобщава сайтът verstov.info, местните жители имат множество предположения за случилото се като някои от тях даже са си помислили, че в пакетите може да има опасни вещества.
Парите били завити в пликове и били намерени на централния площад на града, както и в много други негови части. Недоумяващите хора първо си помислили, че парите са фалшиви, но след това разбрали, че са си напълно истински и могат да се използват.

Инициатор на необичайния флашмоб станал жител на града, наричащ себе си Артьом, но нежелаещ да разкрива истинската си самоличност. 

"Просто повярвайте, че имам определена философия, която не ми позволява да се примиря с мисълта, че "парите не миришат", казва необичайният благодетел пред изданието. "Напълно щастливо живея с парите, които изкарвам. Но тези пари дойдоха при мен случайно, така че нека пак случайно намерят своите нови собственици", обяснява той. 

Артьом е поставил в пликовете банкноти от 5 до 50 хил. рубли, а също така и други банкноти от 1 до 100 долара. Мъжът просто искал да помогне на хората да изпитат приятни емоции и да решат някой от проблемите си.



Пред изданието той обяснява, че ще подари по този начин общо 50 млн. рубли (над 700 хил. евро) в още няколко подобни акции до края на годината. 



Превод и редакция: БЛИЦ