Днес е бил убит легендарният Арсен Павлов - Моторола. Командирът на опълченците на Донецката народна република бе смятан за герой и новината за смъртта му веднага предизвика реакции. Социалните мрежи прегряха от коментари, повечето поддръжници на Моторола се питаха дали това е истина и припомняха няколко предишни случая, в които обявяваха смъртта на Моторола, но той се оказваше жив.
Този път обаче новината за смъртта на командира на опълченците се разпространява от почти всички руски медии, повечето от които цитират свои, неназовани източници.
 
Фенове на Моторола във Фейсбук също пишат, че този път, за тяхно съжаление, той наистина е мъртъв и коментират: "Прощавай, Герой!"


 
По предварителни данни Арсен Павлов е бил взривен днес в кооперацията, където живее. Бомбата е била поставена в асансьора. Атентаторите са задействали взрива в момента, в който Моторола се е качил в асансьора и на практика командирът на опълченците не е имал шансове да оживее.
 
Според източник, цитиран от руската Нова телевизия, има подозрения, че за взрива е отговорна украинска диверсионно разузнавателна група. Вече е обявен и план за залавянето на заподозрените.
 
Опълченецът Арсен Павлов стана известен през пролетта на 2014 г., когато започнаха бойните действия в Донбас. Той започна да се появява на много видеозаписи, на които бяха заснети боеве с украински силоваци. Миналата година бе извършено покушение над Моторола. Тогава бе направен опит той да бъде взривен на територията на травматологичния център в Киевския район на Донецк.
 
Моторола вдигна сватба през 2014 г. Това бе и първата сватба след обявяването на независимостта на района. Тогава той сключи брак с родената в Семьоновка девойка Елена. Като подарък младоженците получиха квартира. По ирония именно в нея е бил убит Моторола.
 
Превод и редакция: БЛИЦ