Медицинският университет в София показва утре документацията и бюлетините, с които бе избран новият ректор на вуза проф. Виктор Златков след отзоваването на предишния – проф. Вихра Миланова. Това ще стане в 13:00 часа в ректората на МУ на 12-ия етаж, в присъствието на журналисти, представители на просветното министерство, на членове на общото събрание на вуза, както и на академичните среди, съобщава „Труд”.
Процедурата по проведения миналата седмица вот става публично достояние след като изборът на нов ректор бе оспорен от предишното ръководство на учебното заведение и от МОН. Просветният министър Меглена Кунева дори поиска от университета да предаде цялата документация заедно бюлетините 24 часа след свикването на общо събрание – още преди те да бъдат обработени и описани.
 
Припомняме, че скандалът около МУ-София избухна след одит на МОН за дейността на вуза, който ведомството на Кунева избърза публично да оповести, още преди да бъдат изяснени обстоятелствата и фактите, свързани с работата на университета.
 
Както БЛИЦ съобщи, Проф. Ваньо Митев ще отговаря за сключване на неизгодни сделки по времето, когато е бил начело на висшето учебно заведение.
Обвинението срещу Митев е по чл.220 ал.2 от Наказателния кодекс и предвижда от една до десет години лишаване от свобода.