Димитър Желязков-Очите, който беше прострелян пред ресторант в Слънчев бряг на 8 юни, е видял единия от нападателите си – този, който е стрелял отстрани. По думите му, по него е стреляно от 3-4 страни. Това каза самият той в интервю докато е на легло пред „24 часа”.
„В мен е имало куршуми от 3 оръжия. 13 патрона. И един по крака. Тези от рикошетите не ги броя”, посочи той.
 
„Чак сега започнаха да ми се връщат някои спомени. Чак сега. Имал съм показатели 30 хемоглобин и 30 пулс. И всичките органи отказали, без сърцето и мозъкът. Лекарите са казали: „Само можем да се молим, нищо друго не може да се направи". И за два дена съм вдигнал показателите. Ако сега кажа, че съм добре – няма да е вярно. Не съм. Виждате ме как съм, но не се оплаквам”, обясни той.
 
Желязков все още не може да се обслужва сам. В раздвижването му помага рехабилитатор. Спрял е процедурите в балнеохотела в Поморие, тъй като след последните интервенции, които му бяха направени в Истанбул, лекарите преценили, че при подводната гимнастика има риск от влизане на вода в единия бъбрек.
 
Обстоятелствата, при които на 8 юни е станало спречкването между групата на Очите и тази на Божидар Кузманов - Кравата, фактически съдържател на ресторант "4 You", все още се изясняват от разследващите. Досъдебното производство не е приключило. В инцидента бе убит 46-годишният Александър Алексиев, съдружник в "Аркус сигурност Бургас", а Очите бе тежко ранен. В момента той се възстановява в семейната вила в Кошарица.
 
„Аз не го и помня целия този период. И след като дойдох в съзнание, не помня доста неща. Искам да благодаря на лекарите в Бургас, които наистина спасиха живота ми, на целия екип. Показаха, че са не само професионалисти, но и хора”, казва Желязков.
 
Той вече започва да си спомня доста за бруталната престрелка: „Един от куршумите е пробил жилетката и беше леко влязъл, аз го измъкнах направо. Аз така си ходя. Една бронежилетка тежи 3-4 кг - натоварва тялото допълнително, едни вид тренирам, докато вървя. Но тази бронежилетка се оказа много важна тогава. В нея попаднаха 6 от куршумите, насочени към мен”.
 
Той разкрива и какво предстои в лечението му: „След месец и половина трябва да постъпя пак в болница „Джон Хопкинс” в Истанбул. Тогава трябва да махнат катетрите, да влязат със сонда, да ми изкарат стента и да кажат дали ми е заздравял уретерът. Ако не е заздравял, трябва да ми правят операция – от тънките черва да ми направят пластика. Ако не се получат нещата, трябва да ми махнат бъбрека. То това беше най-лесният вариант. Но борбата е да се запази бъбрекът”.
 
Желязков е сигурен, че в гръб по него е стрелял Радослав Димитров: „4 човека са го видели! Той в гръб ме прострелва. Как да го видя? Ама да ги пускат! Аз нямам нищо против съда и прокуратурата. Щом така са преценили... Аз вярвам в правосъдието и разчитам на тях”.