Нека не подценяваме гражданите. Всички политици се надяват именно гражданите да имат амнезия, но смятам, че те добре знаят какво могат и какво не. Те залагат точно на своето критично мислене и своите надежди. Това заяви ген. Румен Радев по повод на публикуваното преди дни проучване на "Галъп", според което данните са в подкрепа на кандидата на БСП.
"Ние с Ненчев си имаме отдавна нашите си отношения, но не искам да се бъркам в отношенията на т.нар десница. Аз обаче си задавам въпроса дали това е истинската десница. Ние имаме ясна цел – борим се за доверието на българските граждани. Премиерът свика извънредно заседание на парламента без да има тези правомощия... къде е демокрацията”, заяви кандидатът за президент. "Това не са обикновени избори, в тях има големи заряд и залог, колкото и да се отрича тяхната важност. Хората искат да видят ново лице, а не типичния политик", допълни той.

Ген. Радев заяви, че приема квадрачтчето "не избирам никого" за несправедливо. 

"Нямал съм никакво политическо ухажване и не съм допускал никого. Отложих с известно време окончателната си оставка, за да завърша най-важния документ. Ухажването ми беше следното – на 1 август си пуснах оставката, няколко дни по-рано ми се обади Корнелия Нинова. Допуснах ухажване, защото бях взел окончателното си решение", допълни той.

Ген. Радев заяви, че няма да се примири с това, че нашите летци и българската ермия продължават да бъдат продавани. 

Относно това, че е нарекъл Цецка Цачева "Борисов в пола", кандидатът за президент заяви: "Не знам защо това така се тълкува, това е мое обръщение към Борисов и не визирам г-жа Цачева. Борисов започна нападките към мен първи".