Национално Движение "БГ Патриот" застава зад кандидатурата за кмет на столичния район "Младост" Мария Цветкова, издигнат от "Обединени Патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“.
Ето и Декларацията за подкрепа:
 
Национално Движение "БГ Патриот", твърдо застава зад кандидатурата на г-жа Мария Цветкова за кандидат-кмет на столичния район Младост, излъчен от Обединени Патриоти - НФСБ, Атака, ВМРО, БГ Патриот и други родолюбиви организации и формации. Г-жа Цветкова е обществено отговорна и компетентна личност, притежаваща висок политически морал, етично поведение, воля да доведе нещата до краѝ и ясна визия за бъдещето на район "Младост". С подкрепата кандидатурата на г-жа Мария Цветкова за кмет на район "Младост", ние сме уверени, че това е наѝ-правилния избор за отстояване на основните европейски принципи в политиката за местно управление и развитие, като децентрализация, публичност и прозрачност и активно участие на гражданите в управлението. Защото районният кмет, като администратор, намиращ се най-близо до гражданите има важната задача и отговорност за развитието на тези принципи за обществото ни. Качества, присъщи за г-жа Цветкова.
 
На 6 ноември 2016 година да дадем нашия вот за силно местно управление в лицето на г-жа Мария Цветкова, насочено към изграждането на едно по-модерно, по-добре уредено, по-зелено и по-осигурено място за живеене и комуникация. Управление, ориентирано към всички граждани, изразяващо се в зачитане техните правата и интереси като жители на район Младост и същевременно целенасочено към спазване принципите на законност, прозрачност, лоялност, демократичност, безпристрастност, компетентност, отговорност и взаимно доверие. Защото гражданите, живеещи в район "Младост" на столицата, заслужават един истински можещ кмет, като г-жа Мария Цветкова, който да работи за техните права и да предлага ефективни решения за местните проблеми и най-важното да ги изпълнява.
 
Ние от НД "БГ Патриот", придържаѝки се към завета на дедите ни, а именно "Съединението прави силата", дълбоко сме убедени, че заедно можем повече и затова в едно с нашите съратници и партниращи организации продължаваме напред и нагоре в името и просперитета за развитието, утвърждаването, управлението и контрола на район "Младост".