Човек от сектор сигурност ще е най-полезен за страната ни като президент „Трябва да върнем достойнството и гордостта на Българската армия, да държим на отвоюваното с цената на живота си. България има нужда от модерни и боеспособни въоръжени сили. Това трябва да противопоставим на огромните рискове, които ни заобикалят”. Това заяви кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитети и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев на среща със запасни офицери в София в Деня на Българските Военновъздушни сили, където бе посрещнат под звуците на „Велик е нашият войник”.
Той подчерта, че основната мисия на ВВС е отбрана, преди контингентите и парадите. По думите му трябва да имаме възможност с нашите ВВС да защитим териториалната цялост на страната ни и суверенитета си. Тези, които докараха армията до тук да започнат да го разберат”, заяви генералът.  Той подчерта, че в момента армията ни е малобройна, зле окомплектована, с масово напускащи кадри.
 
„Хаосът в държавата, липсата на правила, на ред, ширещата се битова престъпност отчайват хората и те търсят промяна. Това поражда и надеждата, че човек, именно от сектор сигурност, ще бъде най-полезен на страната ни като президент”, каза още той. По думите му това е знак на признателност от българския народ, за разлика от управляващите, според които военните трябва да си стоят само в казармите и не могат да заемат високи държавнически постове.
 
„Колкото и тези хора да ви убеждават, че президентските избори не са важни, не им вярвайте. Тях ги е страх, защото залогът е голям - дали ще продължаваме по пътя на национално унижение и разруха на държавността или ще изберем националното достойнство и напредък”, заяви кандидат-президентът.
 
Ангел Марин, член на Инициативния комитет в подкрепа на ген. Румен Радев и Илияна Йотова заяви: „Нашите кандидати са най-добрата кандидат-президентска двойка в новата ни история. Кой от президентите ни е постигнал професионалния връх в своята кариера като генерала? Нито един. Те като че ли бяха дошли от нищото, с нищо недоказани”. Той призова на 6-и ноември да направим така, че не само българските войни, но и сегашните управляващи, които ни поставиха в това незавидно състояние, начело с Борисов, да козируват на най-достойния генерал.
 
След срещата си с офицерите ген. Радев се срещна с граждани в Северния парк. Стотици софиянци от всички възрасти заявиха своята категорична подкрепа към кандидат-президентската двойка с номер 13. „Вярваме че ген. Радев и Илияна Йотова ще защитават националните интереси и няма да служат на чужди държави и разузнавания, няма да обезкръвяват българската армия и да разочароват българските граждани. Те вдъхват на нас и нашите деца надежда в утрешния ден”, заяви пред събралите се председателят на БСП-София Калоян Паргов. „Желаем им дързост и непоколебимост и на 6-и ноември да кацнат победоносно на „Дондуков 2”, каза още той.
 
„Победата на ген. Румен Радев и Илияна Йотова ще е успех за обикновените хора, които са строили и ще продължат да строят България. с тях начело на държавата ще имаме възможност да постигнем така желаната от всички промяна, за доброто на България”, заяви народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Михаил Миков.
 
На събитието присъства и народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Янаки Стоилов.