Стефан Данаилов призна, че депресията след смъртта на съпругата му Мария се задълбочила. Тогава решил да вземе мерки и да пие успокоителни.
Стефан Данаилов разкри какво е здравословното му състояние и какви медикаменти взима в искрено интервю за в. "Доктор", което бе публикувано и в агенция БЛИЦ.

Там той признава, че още се страхува да не се повтори злокачественото образование, което имаше и това го депресира най-много. 

„Имам много повече весели моменти в живота, отколкото тъжни", това заяви в интервю за Дарик Стефан Данаилов. С „весело" хапче той бори депресията.
 
"Веселото хапче го пия. Опитах един път. Не знаех какво е депресия, чувал съм, но не го усещах. В един момент усетих, че не искам да виждам никой, не исках да говоря с никой. Мълчах като пукал. Седях на диванчето с дни, забит в една точка. Даже викнах психиатър, даде ми съвети. Той ми предписа весело хапче. Само че аз имам един недостатък и чета преди това показателите и там беше написано, че ще ти се вие свят. Взех го, пих три дни и усетих, че ми се вие свят. Но това е и малко от очите. Казах си, че сега остава да се тропна и да падна и затова го хвърлих. После отидох на лекар заради краката и тремор на ръката. Тогава лекарят ми каза, че съм в депресия и ми каза, че трябва да взема друго хапче и вече три месеца го пия. Може и психологически да действа, но вероятно има резултат, защото много хора го пият. Оказа се, че доста хора са в депресия", посочи Данаилов.
 
Все пак големият актьор каза, че има много повече весели моменти в живота си, отколкото тъжни.
 
"Когато обаче вече си слаб, годините вървят, но да се правиш на весел, трудно е. Няма да е откровено и искрено. Като ми стане весело, ми става", каза той.