Тежка катастрофа е станала днес преди обяд в центъра на Мездра. Лек автомобил „Мерцедес“ с врачанска регистрация се е размазал в колона на навеса на автогарата в железничарския град. Свидетели разказват, че колата е летяла с висока скорост от Миризливия мост към центъра, когато шофьорът загубил управление и се завъртял на мокрия път.
Тежкият удар в металната колона е от страната на шофьора и буквално е сгънал автомобила, съобщава bulnews.bg.

По непотвърдена информация, германската кола е управлявана от 32-годишният Цветомир Валентинов - Паяка, който все още е в смачкана кола и спасители се опитват да го извадят. От автомобила е слязъл втори човек, който не е ранен сериозно.

Тежко обаче е състоянието на бившия полицай Паяка, над който са се навели медици и още на място са му включили система. На този етап е ясно, че е със счупен ляв крак и има и други рани, но без опасност за живота му. Вече е взето решение да бъде закаран във врачанската болница, където ще се опитат да спасят крака му, който е жестоко счупен на две. Раненият се занимава със застраховане и раздаване на бързи кредити в Мездра.

На мястото на инцидента продължава да има пожарна и линейка, а минаването в района е напълно блокирано. Полицията вече работи по изясняването на причините за тежката катастрофа.

По неофициална информация Паяка имал среща с купувач на колата и решил да му демонстрира колко е бърза.