Стотици вторични трусове са регистрирани в последните часове, като сеизмичната активност е почти през 30 секунди. Засега силата на трусовете е по-слаба от тази на първия, но сеизмолозите не дават гаранция, че няма да последва нов трус с магнитуд над 5,2 по Рихтер. Досега вторичните трусове достигнаха до 4,8 по Рихтер.
От Института по геофизика в Атина не могат още да потвърдят дали първият трус е основен и са необходими поне няколко дни, докато отслабне честотата на вторичните трусове, информира БНР. 

Жителите на град Янина останах през цялата нощ навън. Много от тях спаха в колите си, като все още се страхуват да се приберат по домовете си. Не се забелязва паника сред хората. Гражданска защита, както и службите на кметството в Янина, раздават храна и вода на хората, които все още са навън. Властите предупреждават всички да са много внимателни поне в следващото денонощие.

Няма жертви от земетресението или силно пострадали сгради. Прекъснати са няколко второстепенни пътища поради срутване на камъни.

Епицентърът е само на 25 километра северозападно от град Янина, с дълбочина 10 километра. Трусът беше усетен в Солун, на остров Корфу и в Албания.