Оспорвана битка, но сигурна победа за Хилари Клинтън прогнозира американският професор Пол Сурасик ексклузивно пред Bulgaria ON AIR. Месец преди вота деканът на Факултета по политически науки на университета Йънгстаун.
Според проф. Пол Сурасик кампанията, която се провежда в момента в САЩ, е необикновена. "Имаме кандидат, който няма абсолютно никакъв опит. Досега такава ситуация не сме наблюдавали", обясни той.

В Доналд Тръмп професорът вижда една телевизионна звезда, която иска да стане президент. Така че това определено няма да са нормални избори, поясни той.

Шансовете на Клинтън за Белия дом са много, много добри, прогнозира проф. Сурасик.

"Определено сега тя е любимката. Американците не харесват това, което Тръмп казва за жените. Заради всичките тези скандали, видеозаписи, аудиозаписи, Хилари Клинтън набира голяма преднина. В крайна сметка Хилари Клинтън ще победи", смята той.

"Важно е да се гласува, защото това определя кой ще управлява вашата страна в бъдеще. Идеята на демокрацията е самоуправление и избор - да, трябва да спазваме правилата, но можем да изберем човека, който създава правилата. Вие имате 21 кандидати. Мисля си, че ние можем само да мечтаем да имаме 21 кандидати. Имате много хора, между които да избирате, а в САЩ трябва да избираме между единия и другия. Това е и причината много от хората да не желаят да гласуват - не харесват нито един от двамата", обясни проф. Сурасик.