Кметът на община Калояново Георги Георгиев отново е в издънка. Хора от Калояново сигнализираха БЛИЦ, че след като май месец тази година беше заловен да шофира пиян и е с наложена глоба от 2000 лева и лишен от свидетелство за провоуправление за 2 години, отново фучи по улиците на Калояново, Хисар, Пловдив и родното си село Дуванлий с колата си. Вчера телевизионен екип е заснел в поредното нарушение градоначалника, разказаха още местни.
Разследващи потвърдиха информацията пред БЛИЦ. 

Припомняме, че през месец май Георгиев предизвика катастрофа край пловдивското село Труд. Ченгетата установиха, че е употребил солидно количество алкохол. Тогава пред БЛИЦ Георгиев заяви, че твърденията на медиите са пълна спекулация и че катастрофата на неговата кола в маршрутка е станала заради бързичко шофиране. Той обаче отказал да даде кръвна проба, защото пиел три вида лекарства за кръвно и за сърце и това щяло да повлияе на резултата от кръвната проба.

Малко след инцидента полицаи коментираха пред БЛИЦ, че кметът бил видимо пиян и се държал арогантно. Сега, въпреки наложените санкции, не слизал от автомобила си. Не става ясно защо Георгиев не използва служебния си шофьор, а джитка возилото си с отнета книжка. 

Мирослав ПАВЛОВ, БЛИЦ