Вандали надупчиха новите соларни дървета на централния площад "Тройката". За това сигнализираха патриотите от Организация за закрила на българските граждани. (ОЗБГ). Уникалното за България съоръжение беше открито в началото на февруари, но вече цялата му основа е направена на решето от недобросъвестни бургазлии.
Същото се случи преди няколко месеца и със соларната пейка на входа на Морската градина. Тя остана здрава само няколко дни след поставянето си, пише "Флагман". 

„Някой е поставил нещо да краси града и да е в полза на хората и някакъв тъпак го е повредил. Все по-често си задавам въпроса дали заслужаваме такива привилегии или трябва само да ни мачкат. Това е дребен проблем в сравнение с това, което се случва в България, но е показателно. Няма как да се преборим с голямото, ако не изкореним малкото!“, пишат патриотите от ОЗБГ.



Наблюдателни бургазлии споделят, че дупките в местата за сядане са се появили преди месеци, но постепенно са се разширили. „Явно наистина не заслужаваме подобни неща. Явно ни харесва да живеем като примати“, коментират бургазлии.

Припомняме, че соларните дървета предоставят места за сядане, работна площ и ефектно осветление през тъмната част на денонощието. През деня те преобразуват слънчевата енергия от фотоволтаичните панели и я използват за зареждане на свързаните устройства.