Слънцето вече се срамува да се покаже на небето. Есен е. Времето може да не е много приятно за разходки, но пък е идеално за експерименти в кухнята. По този повод може да си спретнете едни кюфтета с ориз.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г кайма 
1 ч ч сварен ориз
1 глава лук 
1 яйце
щипка кимион
черен пипер
магданоз
чубрица 

за овалване:
брашно
2 разбити яйца

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Каймата се омесва с нарязан ситно лук, сварения ориз, яйцето и подправките. Оставя се в хладилника за 20-30 минути. С мокри ръце се оформят кюфтета. Първо се овалват в брашно, после в двете разбити яйца. Пържим в тиган с два пръста загрято олио от двете страни до златисто. Изваждат се върху салфетка да попие мазнината. Поднасяме със зелена салата. Много вкусни с чаша бира за разкош !