Властите на Ню Йорк са предявили официално обвинение към руската гражданка Светлана Захарова, арестувана на летището при опит да избяга от страната. Щатските прокурори я обвиняват  в опит за изнудване на бившия губернатор на щат Ню Йорк Елиот Спитцер. Светлана Захарова е поискала от него 400 000 долара, заплашвайки го, че ще подаде оплакване за насилие от негова страна. За рускинята не са известни много факти, но това, че е била елитна проститутка е добре известно.
Тя разказала на следователите, че е имала интимна връзка със Спитцер, който бе известен с похожденията си и привързаността си към проститутки и затова напусна и високия си пост. Преди да бъде арестувана, Светлана е успяла да унищожи всички свои акаунти и записи в социалните мрежи, но нещо все пак е останало.

Така се появява и „Дневникът на Светлана З.”, на който именно тя е автор. В него Захарова на 10 страници  разказва за преживяванията си в САЩ, за работата си като елитна проститутка ,която взима по 5000 долара за една нощ.

„Пристигнах в Ню Йорк от Челябинск, когато бях на 19 години и имах само 300 долара в джоба. Намерих си работа по обява-в салон за масаж, защото не се изискваше никакъв опит.Отидох и заедно с друго момиче влязохме в една стая. Дойде някакъв младеж, съблече се и ние двете започнахме да му правим масаж. След около 30 минути другото момиче се съблече, това направих и аз. Така започнах с първото си заплащане-100 долара на час”, пише Светлана.

След няколко месеца тя вече взима по 1000 долара на час, а услугите й са много търсени. На 24 години вече е успяла да натрупа от секс-услугите 20 000 долара.При това много от нейните клиенти я глезят,носят й обувки, бельо и скъпи напитки от Европа. Сега обаче Светлана със сигурност съжалява, че написаното от нея не е изчезнало, а е на разположение на следствието.