Йорданка Фандъкова беше сред ценните кадри за кандидат-президент на ГЕРБ. "Обсъдихме много сериозно всички варианти. Моята теза е, че по-малко от година застанах пред софиянци и обещах да защитя доверието на хората. Премиерът прие този аргумент, защото него е много важно какво се случва в София. Все пак, столицата е лицето на държавата", коментира кметът на София в студиото на bTV.
"Аз съм изключително благодарна, че през тази най-тежка година откъм мащабни ремонти и реконструкции на метро, хората проявиха разбиране. Всички знаят, че това е алтернативата срещу тежкия трафик. Следващото лято ще освободим тези зони. Няма изоставяне в ремонтите, движим се по план. Напредва работата и по автомобилния тунел под бул. "цар Борис III", коментира непрестанните ремонти Фандъкова. 

"За мен е най-важно да чуем гражданите и кои мерки ще ги направят по-спокойни. Осветление, видеонаблюдение и по-силно полицейско присъствие, това искат те. Изключително важно е да разделим бежанците на: хора, които бягат от войната и младите мъже, които са от Афганистан и Пакистан. Постигнах договореност за постепенното изтегляне от центровете на вторите. Вече свършихме тази работа в Овча Купел", каза още кметът на столицата по повод протестите срещу нелегални мигранти и притесненията от тяхното поведение.