Супа с карфиол и прясно мляко
Сервираме с крутони от черния хляб и прясно смлян черен пипер
картофи - 2 бр.
моркови - 1 бр.
лук - 1 малка глава
карфиол - 200 г
сол - на вкус
черен пипер
ЗАСТРОЙКА
прясно мляко - 100 мл
жълтъци - 1 бр.
целина - 3 листа
крутони - от 2 филии черен хляб
масло - 1 ч. л.
вода - 1 литър
Начин на приготвяне
Зеленчуците се измиват и почистват, нарязват се на кубчета. Карфиолът се накъсва на розички. Слагат се в тенджера картофи, лук, морков, карфиол, листа целина с подсолена вода и варим докато омекнат.
Пасира се с маслото, но не като пюре, нека да има и по-едри парчета от карфиола. Овкусяваме на вкус. В купа се разбива жълтъка с прясното мляко и на тънка струя добавяме в тенджерата.
Разбърква се добре. Сервираме с крутони приготвени от черния хляб и прясно смлян черен пипер.
Източник: gotvach.bg
Последвайте ни
0 Коментара: