Предлагаме ви една рецепта за вкусна и лесна супичка с карфиол и прясно мляко. Приготвянето й отнема по-малко от час, а резултатът е уникален! Опитайте я, няма да сбъркате!
Необходими Съставки
картофи - 2 бр.
моркови - 1 бр.
лук - 1 малка глава
карфиол - 200 г
сол - на вкус
черен пипер

ЗАСТРОЙКА
прясно мляко - 100 мл
жълтъци - 1 бр.
целина - 3 листа
крутони - от 2 филии черен хляб
масло - 1 ч. л.
вода - 1 литър

Начин на приготвяне
Зеленчуците се измиват и почистват, нарязват се на кубчета. Карфиолът се накъсва на розички. Слагат се в тенджера картофи, лук, морков, карфиол, листа целина с подсолена вода и варим докато омекнат. 

Пасира се с маслото, но не като пюре, нека да има и по-едри парчета от карфиола. Овкусяваме на вкус. В купа се разбива жълтъка с прясното мляко и на тънка струя добавяме в тенджерата. 

Разбърква се добре. Сервираме с крутони приготвени от черния хляб и прясно смлян черен пипер.

Източник: gotvach.bg