"Това, че само аз се противопоставих на руския президент , не ме прави ястреб, а човек и политик с позиция. Аз не виждам доказателства, които да ме накарат да променя отношенията си към това, което президентът направи. Моите оценки са добре аргументирани и няма основание да променя позицията", коментира Росен Плевнелиев в студиото на bTV.
Припомянме, че президентът награди руския посланик Исаков с орден "Стара планина". Това Плевнелиев коментира по следния начин:

"Наградих Исаков, защото правя разликата между Кремъл и Русия. Стоя зад българската държавност, която показва коректност към другите народи. Това е жест от България към Русия, въпреки несъгласието ни по много теми."
 
"България направи анализ на действията и посланията, които изпратихме. Правителството не може да бъде упреквано за неуспеха на Кристалина Георгиева и Ирина Бокова. И на двете трябва да им благодарим. Световната преса беше позитивна и по отношение на двете", коментира той. 

"Цецка Цачева е обективна и й прави чест, че говори за миналото си в БКП съвсем открито. Призовавам кандидат-президентите да излязат на дебати и да отговорят на всички въпроси", апелира Плевнелиев.