България няма нужда от извънредна нестабилност. Нека дадем път на разума. Този с различната позиция, не е враг. Може аргументите му да са правилни. България има нужда от решение, а не нестабилност. Конфликтите в правителството са разрешими, каза президентът Росен Плевнелиев в студиото на bTV.
"Притеснявам се, че всеки път преди избори има неразбория. Трябва да си даваме сметка елита на България. Защо се влиза в спиралата на по-ниско доверие на гражданите. Не правете промени в законодателството преди избори", апелира той към правителството. 
 
На въпроса, дали е редно Бойко Борисов да влиза в НС, за да каже на депутатите да работят, Росен Плевнелиев отговари: "Парламентарната република и модерната демокрация се базират на баланса между институциите. Не оставайте с впечатлението че някой доминира над друг".
 
"Направих две служебни правителства, не искам да правя трето. Нямаме нужда от извънредна доза нестабилност. Президентските избори са за държавен глава, а не за пренареждане на други позиции", припомни президентът.