Днес се въвежда временна организация на движението в столицата за провеждането на велошествие, съобщиха от пресцентъра на Столична община. То ще се проведе от 11 ч. със следния маршрут: от Княжеска градина по бул. „Цар Освободител”, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, бул. Пенчо Славейков”, бул. „Витоша”, бул. „Патриарх Евтимий”, ул. „Проф. Фритьоф Нансен”, бул. „Васил Левски”, наляво по ул. „Г.С.Раковски”, бул. „Цар Освободител” до Княжеска градина. 

Столична дирекция на вътрешните работи осигурява охрана на мероприятието, постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища.

Въвежда се и временна организация на движението за отразяване на концерт в зала „България”. От 8 до 12 ч. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на снимачния екип и извън местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент”, както следва: 

- на ул. „Георги Бенковски” между бул. „Цар Освободител” и ул. „Аксаков”; 

- на ул. „Аксаков” между ул. „Георги Бенковски” и ул. „Дякон Игнатий”. 

Въвежда се още временна организация на движението във връзка с ремонт на релсов път по маршрута на трамвайни линии 11 и 12.  

За времето до 18 ч. се въвежда временна организация на движението: 

- трамвайна линия № 11 ще се движи от кв „Княжево” до „Хюндай България“. След 18 ч. на 16 октомври (неделя) движението ще се възстановява по постоянния маршрут. 

- трамвайна линия № 12 ще се движи от пл. „Журналист” до „Хюндай България“. След 18 на 16 октомври (неделя) движението ще се възстановява по постоянния маршрут. 

По времето на ремонта, картите за пътуване по трамвайни линии 11 и 12 ще важат за автобусни линии 26 и 27 в участъка по бул. „Рожен“ от спирка „Хюндай България“ до спирка ул. „Джерман“