Често в живота ни се случват съвпадения. Понякога отиваме на работа и забелязваме, че всички колеги са облечени в различни нюанси на зеленото. Друг път пък ни се струва, че някое число ни "преследва". Събуждаме се в 7:23, докато вървим към спирката на автобуса поглеждаме наляво и виждаме къща „23“.
Чакаме с номер в някоя институция, а системата ни дава 23. И така до края на деня, когато наистина започва да ни обзема едно странно усещане, че в 23:23ч. нещо лошо ще се случи, или пък трябва да пуснем тото.

Всичко това, разбира се, са просто съвпадения, но когато станат твърде много, започваме да ги обвързваме със свръхестествени сили. Някои смятат пък, че няма съвпадения и всичко е съдба. За случая на Линкълн и Кенеди преценете сами.

Ейбрахам Линкълн е 16-ят президент на САЩ, Джон Фицджералд Кенеди е 35-ят президент на САЩ, а съвпаденията в техните животи са много.

Ейбрахам Ликълн става член на Конгреса през 1846 г., а Джон Кенеди през 1946 г.

Линкълн е избран за президент на САЩ през 1860 г. , а Кенеди през 1960 г. – точно 100 г. по-късно. Интересно е и, че политиката и на двамата е пряко обвързана с гражданските права.

Андрю Джонсън, заелият поста на Линкълн след смъртта му, е роден през 1808 г. Линдън Джонсън, който заема поста на Кенеди, е роден през 1908 г. 

Убиецът на Линкълн, Джон Уилкс Буут, е роден през 1839 г., а този на Кенеди -  Лий Харви Осуалд през 1939 г.

Фамилиите и на двамата президенти съдържат седем букви (Lincoln, Kennedy). Имената на убийците им пък се състоят от 15 букви (John Wilkes Booth, Lee Harvey Oswald).  

Кенеди е застрелян докато се вози в лимузина „Линкълн”, направена от „Форд“, а Линкълн е застрелян в театър „Форд“.

Фамилията на секретарката на Линкълн е Кенеди, а на секретарката на Кенеди – Линкълн. Наследниците на поста и на двамата носят името Джонсън.

И двамата президенти губят дете докато живеят в Белия дом. И двамата са простреляни в главата в петък. Седмица преди да бъде убит и Линкълн, и Кенеди посещава Монро, Мериленд.

Убиецът на Линкълн избягва от театъра и е заловен в склад, а този на Кенеди избягва от склад и е заловен в театър. Нападателите са убити преди да започнат съдебните им процеси.