Каналджия, прекарвал мигранти с вишнева тунингована Опел Астра успя да надбяга бургаската полиция и спретна истинска сцена от касовия филм "Бързи и яростни". Екшънът се разиграл в ранния следобед вчера, пише "Флагман".
Подплашен от от полицейските сирени, шофьорът натиснал газта до дупка по оживената улица в „Славейков” и успял да надхитри униформените. Това разказа за Флагман.бг млада жена, станала свидетел на случилото се. Тя твърди, че престъпникът не е задържан при акцията. 

Мигрантите били натъпкани като сардели в колата. Все още не е ясно дали са заловени, заедно с каналджиите, които са ги прекарвали. 

По-често каналджиите избират да прекарват бежанците нощем, не е ясно каква е причината да минат през града към 15,30 часа, когато има голяма опасност да бъдат засечени. А ул. "Одрин" е предпочитан маршрут, тъй като в противен случай ще се наложи да преминат през целия град, за да потеглят навътре към страната.

„Надявам се да го хванат този джигит и да арестуват нелегалните. За малко не ме отнесоха с детската количка. По тази улица има множество пешеходни пътеки и се намира на такова място, където постоянно има пресичащи заради мола и другите магазини”, коментира жената, която в момента на гонката е била на автобусна спирка.

Местни твърдят, че на улица „Одрин” редовно се организират нелегални гонки с автомобили и мотори. Отсечката е права и позволява на търсачите на адреналин да отпуснат юздите, наслаждавайки се на бързите скорости. Подобни гонки са не само опасни за шофьорите, дръзнали да участват в тях, но и за случайни участници в движението, които могат сериозно да бъдат наранени.