Румъния залови и върна на България 9 мигранти, които са влезли на тяхна територия през нашата страна. Те са били скрити в ремарке на товарен камион с турска регистрация. Всички бежанци са мъже, като седем от тях са турци, а другите двама - сирийци.
Възрастта им е между 16 и 51 години, съобщава Нова тв.

Според документите, в камиона е трябвало да има почистващи препарати, които трябвало да бъдат доставени в Полша. Граничарите в Гюргево обаче засекли прекалено високи нива на въглероден диоксид, което довело до незабавна проверка. Шофьорът, който превозвал бежанците е задържан, а пред властите заявил, че не знае за тайника, където били скрити бегълците.

Само преди пет дни, този път у нас, бяха заловени 65-има чужденци  във вагон на товарна композиция на гарата в Свиленград. Нелегалните мигранти били скрити в петия от общо 14 вагона на влака, който пристигнал от Турция.

Предстои изясняване на произхода на бежанците и отвеждането им в център за регистрация. Товарните влакове, идващи от Турция, все по-често се ползват за незаконно преминаване на границата, показват поредицата подобни случаи през последните седмици.