53-годишен овчар без шофьорска книжка отива в затвора, след като два пъти задигнал джипа на шефа си и катастрофирал. Васил Маринов работел в овцевъдна ферма край Смолян, но бил любител на чашката.  Той вдигнал мерника на джипа на шефа  - "Тойота Рънър". Автомобилът не бил в завидно състояние и шефът му го оставял на паркинг, без да го заключва, с ключове на таблото.

На 30 юли т.г. Васил се качил в джипа, пуснал си радиото и пирувал, надигайки шише ракия, след което подкарал на зигзаг колата към село Полковник Серафимово. До строителна база край града хлътнал в крайпътна канавка. Маринов зарязал превозното средство и продължил пеша. Хора подали сигнал за колата и Васил бил спипан. Дрегерът показал 2.39 промила алкохол в кръвта. 

Васил повторил случката на 17 август т.г., като този път блъснал с висока скорост колата челно в електрически стълб в квартал "Устово". Дирекът паднал пречупен и повредил близка подпорна стена, като оставил без ток десетки семейства. Васил се опитал да избяга след катастрофата, но собственикът на джипа, 36-годишният Стойчо, го открил и сигнализирал в полицията. Този път служителите на реда установили, че Маринов седнал зад волана с  2,23 промила алкохол в кръвта.

По делото е установено, че щетите върху джипа след двете катастрофи са за 3652 лева. Районният съд в Смолян го осъди на 1 г. и 8 месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим.

Източник: Марица.бг