Ние сами трябва да решаваме кой трябва да идва и не можем да предоставяме на бандитите контрабандисти правото да определят това, заяви германският министър на финансите Волганг Шойбле. Той се обяви в защита на споразумението за мигрантите с Турция и плановете за сключването на подобни споразумения с други държави.
Шойбле отбеляза, че на мигрантите, които нямат право да останат в ЕС, трябва да им се каже: „Вас ще ви върнат обратно“. В противен случай Европа със своята политика ще помага на контрабандистите и международните търговци на хора, категоричен е той. Германия и целият Евросъюз бяха изправени пред невиждано преселение на народите през миналата година, когато над 1 милион мигранти пристигнаха във Федералната република.

Това постави на сериозно изпитание социалния мир и финансите на най-богатата европейска страна. Резултатите от изследване, проведено от кьолнския Институт за германска икономика (IW), показват, че Настаняването, грижите и интеграцията на мигрантите, включително езиковите курсове, ще струват на Федералната република през 2016-2017 г. почти 50 милиарда евро.

Източник: БГНЕС, ДПА и ТАСС