Бургаският окръжен съд отмени присъдата постановена от Районен съд – Несебър наН.Н., който беше признат за виновен и осъден на 4 месеца лишаване от свобода и глоба от 500 лева за това, че продава маркова стока, без да има необходимите лицензи. Подсъдимият е продавал известни спортни марки като „Найк”, „Адидас”, „Пума” и други.
Той е бил задържан в началото на лятото като част от специализирана полицейска акция в Слънчака, а проверката е показала, че в магазина му има голямо количество от изброената стока – общо близо 1000 чифта обувки, възлизащи на стойност 93 760 лева, съобщава "Флагман". Магазинът му се е намирал на базар „Палма” в курорта – място, известно с продажбата на подобни стоки.

Несебърският районен съд го признава за виновен в нарушение на Закона за марките и географските означения и го осъжда на затвор. Според съда той трябва да излежи 4 месеца в панделата и допълнително да заплати глоба от 500 лева.

Обжалването в Бургаския окръжен съд води до отмяната на това постановление и го променя на 3 години условна присъда и заплащане на глоба в размер на 410 лева към ОД на МВР – Бургас и 75.50 лв към Районен съд – Несебър за покриване на сметките по делото.

Задържаните обувки се отнемат в полза на държавата и ще бъдат унищожени на по-късен етап.

Присъдата все още не е окончателна и може да се обжалва пред Върховния съд.