Запознайте се с невероятните свойства на този продукт - няма и да поискате да го изхвърлите. Костилките на авокадо  съдържат калий, фосфор, антиоксиданти и разтворими фибри, пише zajenata.bg. Това ги прави специални, тъй като тези вещества могат да намалят холестерола в кръвта, подобряват работата на сърцето и нервната система, справят се с натоварването!

Приемът на костилката от авокадо е много лесен. Отделете една малка част от нея с остър нож и настържете или смелете в блендер. Полученият прах се прибавя към кисело мляко, зърнени храни, всички напитки и салати като хранителна добавка!

Трябва да се помни само специфичната дозировка на праха от костилки на авокадо: тя трябва да е доста малка, 1/4 чаена лъжичка на ден ще бъде достатъчна за терапевтичен ефект . В противен случай е възможно да се натровите - костилките съдържат танини, горчиви адстрингенти . Те са полезни само в малки дози!

Свойства на праха от авокадо

  1. Флавонолите и антиоксидантите в костилката допринасят за потискане на растежа на всички тумори .
  2. Прахът от костилка на авокадо подобрява храносмилането . Подобно на обикновения градински чай горчивият екстракт от костилки стимулира секрецията на стомашен сок, облекчава гаденето , елиминира всяко  възпаление на стомашно-чревния тракт.
  3. Поради високото съдържание на лесно смилаеми влакнини, прахът от костите на авокадо намалява количеството на холестерола  в организма. По-малко вредни мазнини в кръвта се абсорбират в стомашно-чревния тракт, фибрите предпазвате съдовете от холестеролни плаки.
  4. Калият  е от съществено значение за добрата работа на сърцето, а той присъства във високи дози в костилките от авокадо.
  5. Ценните минерали в костилката повишават нивата на енергия, имат имуностимулиращи ефекти.
  6. Костилката от авокадо ще ви помогне да отслабнете: тя включва вещества, които ускоряват метаболизма и насърчават активното изгаряне на мазнините  в организма.