Мъж бе пребит жестоко в Москва, след като го объркали за терорист. Игбал Игбалхоссин се връщал от работа вечерта и паркирал личния си автомобил "Форд" в двора на улица „Фадеева”. 
В този момент той бил помолен от трима мъже да отвори вратата. Игбал помислил, че искат да го попитат нещо и открехнал прозореца. Последвал удар в лицето му, а след това трима мъже нападналии чужденеца и започнали да го налагат с юмруци и ритници.
Битият успял да избяга и да се скрие в апартамента си, а пристигналите полицаи арестували само един от нападателите. Той обяснил, че приели гражданина на Бангладеш за терорист и искали да го задържат със съседите му.

Съпругата на Игбал – Алина, заяви, че до този момент не са забелязали съседите им да ги мразят. Жената предполага, че атаката е била заради расови предразсъдъци, пише Life.ru.

„Предполагаме, че актът е на расова снова. Ние сме в добри отношения със съседите и живеем мирно с тях. Ето, дори и комшийката дойде, ние сме приятели с нея. Тя има бебе, ние имаме 8-месечно дете. Съпругът ми работи, за да издържа семейството ни”, коментира Алина.