Войната в българската политика продължава да се разгаря с пълна сила. Днес с официална позиция излезе Пламен Орешарски, след думите от вчера на премиера Борисов, че ГЕРБ няма алтернатива, а другият вариант може да бъде само подобен на типа "Орешарски".
„Премиерът Борисов отново говори за експеримента Орешарски. Вероятно заради дълбокия му респект към фактите и резултатите от краткия мандат”, се казва в позиция на бившият министър-председател.

„Действително, само за година обърнах икономическия растеж от отрицателен до +2%. Ускорих няколко пъти усвояването на еврофондовете и не допуснах никакви загуби. Договорих новите евросредства за периода до 2020 година, но няма кой да ги усвоява – до момента, за близо 3 години са използвани само 3% от тях“, припомня той.

„Въведох мерки за подобряване на бюджетните приходи и за защита на югоизточната граница, с които се хвалят и досега. Върнах индексирането на пенсиите и подобрих поне няколко социални програми, вкл. насърчаващи раждаемостта“, заяви Орешарски.

„Но да се върнем на темата за експериментите. Наскоро „Форбс“ характеризира премиера Борисов по начин, който не оставя съмнение в какъв експеримент сме сега, а не преди“, категоричен е той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!