Предлаганият доклад в концепцията на ООН за разработването и приемането на правно обвързващо споразумение за забрана на ядрените оръжия напомня на глупости и до голяма степен на политическа пропагандна дейност. Това становище беше изразено от директора за неразпространението и контрола на въоръженията отдел на руското външно министерство Михаил Улянов. Той коментира дебата, иницииран от неядрени страни в първата комитет на Общото събрание, уточнява ТАСС.
Според него, във връзка с това, Русия и Съединените щати, както и други членове на "ядрен пет" (Великобритания, Китай и Франция) заемат почти единна позиция. Ръководител на руското външно министерство съобщи, че ще се проведе среща през следващата седмица по проекта за решението, предложено от Бразилия, Мексико, Южна Африка и други страни. 

"Допитването трябва да бъдат направено по време, когато все още има шанс за диалог, че вашите аргументи ще бъдат чути, но тук всичко е предопределено, всички решения ще станат безсмислени", каза дипломатът.

Превод и редакция: БЛИЦ