Вече втори ден 8-етажен жилищен блок в столичния кв. „Лагера” е разтърсено от непрестанни земетресения сякаш с магнитуд от 4-а степен по Рихтер. Причината е ремонт на „Топлофикация” в близост до сградата.
Работниците вече втори месец подменят тръби в района, съобщиха читатели на БЛИЦ. През последните два дни обаче блокът започнал да се люлее непрестанно. За да се види на какъв тормоз са подложени обитателите му, нашите читатели изпратиха и видео. На кадрите си вижда люлеенето на водата в чашата.


 
Потърпевшите се обадили в общината. Оттам им отговорили да звъннат в „Топлофикация”. Звъннали в дружеството, но там никой не отговорил. Сигурно почиват в събота, дано, като напишете, поне да прочетат, че ги търсим и че имаме нужда от тяхното съдействие, заявиха потърпевшите.
 
Блокът е панелен, има 5 входа и 8 етажа. Вибрациите, които продължават втори ден, са с променлива амплитуда, но са доста силни. Прилича на возене в стар трамвай, но се чува и обичайният тътен като при земетресение, допълват местните, които вече са се хванали за главата.
 
Яна АТАНАСОВА