В Самоков сме заедно за да кажем, че искаме промяната. Тя е връщане на достойнството и самочувствието на България. Ген. Радев и Илияна Йотова са хората, които ще се противопоставят на предателството, на което сме подложени през последните месеци. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред всички, които изпълниха площада пред Исторически музей в Самоков, съобщиха от пресцентъра на Националния съвет на БСП.
По нейните думи управляващите са предали България, когато са сменили Ирина Бокова с Кристалина Георгиева и са се съгласили под натиска на Меркел да станем буферна зона. „Поздравявам Самоков за това, че смело заявихте вашата воля. Бяхте едни от първите в страната, защото сте хора с характер и можете да защитавате националното достойнство“, каза още Нинова. „Те ни предадоха и когато три пъти продължиха санкциите срещу Русия, срещу интересите на българските земеделци и икономика. Искаме президент и вицепрезидент, които да носят достойнството на българския народ“, заяви председателят на БСП.
Нинова подчерта, че днес Борисов се е повалил, че има 13 млрд. лв. в резерва. „Как няма да има като взе заем 16 млрд. лв“, коментира тя и допълни, че началото на промяната е на шести ноември ген. Румен Радев и Илияна Йотова.

„Трябва да избираме между смелостта и послушанието. Не се страхувайте от тях, те се страхуват от вас до степен да закрият българския парламент, за да не се чува гласът на народа и гласът на опозицията. Бъдете смели и се борете за правата си. Не даваме България! победа за доброто на България с номер 13“, каза още Корнелия Нинова.

„Напредък и достойнство - затова сме се събрали тук“. С тези думи кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от ИК и подкрепен от БСП, се обърна към събралите се граждани. Той подчерта, че България е пред съдбовен избор. „Свикнахме от президента нищо да не зависи, но не трябва да допускаме да се повтори назначаването на президент. Българският народ трябва да издигне президент, който да защитава и брани интересите на хората, да води външна политика, от която не се срамуваме, а създава добри партньорства с други държави“, посочи ген. Радев. Той попита дали ще приемем стабилност, която превръща България в мигрантски лагер на Европа. „Ще застанем като стена, като един с единна воля, и ще пазим България. А управляващите най-много ги е страх да не би ние с Илияна Йотова да застанем отпред на тази стена“, каза още ген. Радев. Той е заяви, че заедно с кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова няма да пожалят или да работят за национална сигурност, но не само на границата, а навсякъде и да всеки човек. „Ще работим да обединим институциите, защото така се изгражда държава. Няма какво да ни спре, защото нашата кауза е България“, каза още ген. Румен Радев.

„Искаме друга България – която се развива, а децата ни остават тук. Да се обединим за България, която обичаме“, призова кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова. „Във вашите очи и усмивки виждам желание за победа. Да я постигнем с номер 13“, допълни тя. Според нея правителството е безпомощно. „Нелегалните мигранти са вътре в страната, от единия край до другия. Казват ни, че всичко е спокойно. От това спокойствие ни е страх“, коментира кандидатът за вицепрезидент. Тя подчерта, че ние сме горда нация на над 1300 години. „Искаме решенията да се взимат в страната, а не да се налагат някъде отвън. Управляват ни зависими хора“, заяви Йотова. По нейните думи имаме много проблеми в страната – демографска катастрофа, мизерни доходи, лошо здравеопазване и образование. „Тези, които ни управляват трябва да си ходят част по-скоро. Днес те не ни лекуват, а ни искат пръстови отпечатъци като престъпници. Те не се трогват от съдбата на миньорите в Бобов дол, а се оправдават с концесии“, припомни тя. Според нея България е в политическа криза. „Спешното свикване на МС от министър-председателя издава уплаха и страх. Страх, че промяната, че ще дойде още по-бързо, отколкото са го очаквали“, каза още Илияна Йотова.