От мен се очаква не да водя флотилия, а да взимам добри политически решения. Ще положа всички усилия институциите винаги да са обърнати към проблемите в образованието, науката и бизнеса. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на работна среща с директори на училища и детски градини, преподаватели от Великотърновския университет и от Национален военен университет „Васил Левски“ (НВУ), която се проведе във Велико Търново.
Тя поясни, че държавният глава по Конституция може да няма пряко задължение по тези теми, но ако стане президент ще настоява пред институциите за всичко, което би било полезно на образователната система и на преподавателите. Според Цецка Цачева университетите са добри места за провеждане на научни изследвания и това трябва да се насърчава от държавата.

„В момента бизнесът страда от липса на квалифицирана работна ръка, но съм уверена, че вече постигаме добри резултати, обвързвайки образованието с практиката“, заяви Цецка Цачева. Представителите на образователната система във Велико Търново, определиха срещата си с кандидата на ГЕРБ за президент Цецка Цачева като много полезна.

„За нас това, че г-жа Цачева се среща първо с нас в област Велико Търново е символ за скъсяването на дистанцията между нас и институциите. Пожелаваме й успешен мандат като президент на България и сме уверени, че тя ще защитава интересите на учителите и на образованието“, с тези думи представители на учителите и директорите се обърнаха към кандидата за президент на ГЕРБ.

Проф. Михаил Харалампиев от НВУ „Васил Левски” покани Цецка Цачева да изнесе лекция в качеството си на президент и изрази увереност, че тя ще бъде добър главнокомандващ. Цецка Цачева обеща, че това ще е първото висше учебно заведение, което ще посети и заяви, че от нея се очаква не да води флотилия, а да взима добри политически решения.