Скандал в ефира на bTV между депутати от Реформаторския блок и ГЕРБ заради трусовете в управляващата политика. Народните представители се скараха за равноправието на коалиционните партньори и за това – кой обира ползите, и кой – негативите.
По думите на депутата от Реформаторския блок Димитър Делчев РБ и ГЕРБ са равностойни партньори и трябва да се държат един към друг като такива. По думите му премиерът се е почувствал засегнат и затова е реагирал нападателно към министрите. Репликите не бяха изказани нито от Лукарски, нито от Кунева, нито от Москов, те винаги са били коректни към премиера, заяви Делчев.
 
„Не се прави така. Ние сме равноправни партньори. Не сме опозиция” – допълни той.
 
Тази коалиция трябва да се преформатира. Не може да има ситуации, при които уж сме заедно, а партньорът да те предаде по всяко време. Не става въпрос за замяна на партньори, а за изясняване на това – какви са ангажиментите на всеки от нас, заяви Даниел Кирилов, ГЕРБ.
 
Никой не иска да напусне коалицията – нито Реформаторите, нито ГЕРБ. Във вторник всички щастливо ще се прегърнат, прогнозира журналистът Петьо Цеков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!