Известните личности у нас успяват да се измъкнат от глоби на КАТ с фокуси, вицове и „подкупи” под формата на автограф. Това признаха пред „Телеграф” пътни полицаи, които през годините са се смилили над не една и две звезди.
Сред тях са магьосникът Астор, комикът Димитър Туджаров-Шкумбата, чалга певицата Емануела, поп изпълнителката Ан Джи и други.
 
73-годишният Антраник Арабаджиян, както е истинското име на Астор, използва магията пред ДАИ и КАТ още от 1964 година, когато се явява на изпит за придобиване на книжка. Направил им пет фокуса с карти и топчета пред черната дъска и те му дали разрешение. Оттогава, когато спрат, той прави номера със свидетелството си за правоуправление и с документите на колата, карайки ги да изчезват. Един полицай обаче не направил компромис и Астор отнесъл глоба за превишена скорост. Така и не успял да вземе златен талон.
 
Шкумбата пък често говори по телефона и прави други нарушения. Спрат ли го обаче, кара полицаите да се превиват от смях, като им пуска различни вицове. „Половин час ми е разказвал вицове за полицаи. Накрая ме болеше коремът от смях и просто го посъветвах да внимава. Пуснах го без глоба”, твърди служител на реда.
 
Емануела пък превишила скоростта с около 30 км/час и се извинал, че закъснява за концерт. Примолила се да я песнат и ги „подкупила” с два автографа. Ан Джи пък загубила всички точки в контролния си талон, обяснява, че не е джигит на пътя, а нарушенията са заради неправилно паркиране.