Бебето Пейсли Морисън Джонсън от Южна Дакота, е родена с рядък синдром, заради който има език като на възрастен човек и заради който не може нито да диша, нито да яде, пише zajenata.bg.

Това заболяване се нарича БЕКВИТ-ВИДЕМАН СИНДРОМ и малката не може да затвори устата си заради големия език.

Тя дори не можеше да диша през първите седмици от живота си и е била на апарат за дишане, за да не се задуши. След първата операция езика на бебето отново му нараснал езика и изскачал от устата.

Пейсли трябваше да се храни чрез системи до шестия месец, защото не може да яде по нормалния начин.

Родителите на малкото бебе Медисън (21) и Шанън Морисън Джонсън (23) се надявали устата му да се разшири и да бъде в унисон с езика му, но това не се е случило.

След втората операция Пейсли се усмихнала за първи път и нейния език си е бил на мястото. Тя вече е на 16 месеца и най-накрая ще може да проговори.

- Тя е напълно ново бебе. Нейното лице изглежда различно, смее се често и даже каза свойте първи думи. Заради нейният език, хората често ни спираха на улицата и ни питаха какво й има, всички ни гледаха странно, ужасно е!

Лекарите се надяват, че бебето няма да има повече операции и сега внимават дали ще има някои други последици заради синдрома.