Всички сме свикнали да приготвяме блата на фурна. Това е един доста дълъг процес, който изисква някои кулинарни умения и време. Но ние ще ви издадем една тайна, която ще направи живота ви по-лесно, пише zajenata.bg.

В действителност,  прекрасен блат за торта  може да се изпече и в тенджера върху печката. Няма нужда да се притеснявате и непрекъснато да го следите. Невероятно!

Съставки:

6 яйца

1 чаша захар

1 чаша брашно

2 с.л. олио

Приготвяне:

  1. Разбийте белтъците със захарта на пухкава пяна. Добавете един по един жълтъците, докато постоянно бъркате. След това бавно изсипете пресятото брашно.
  2. Вземете широка емайлирана тенджера, намажете я с масло и изсипете вътре тестото.
  3. Затворете тенджерата с капак и го увийте с кърпа. Тя ще абсорбира влагата от блата.
  4. Поставете тенджерата на слаб огън върху котлона.
  5. Гответе блата за около час. Всичко зависи от тенджерата. Проверете готовността с дълъг дървен шиш.