Вечно ме питат как ми се надува толкова блатът на тортата. Ами, много е просто - пека го в тенджера! Ще науча и вас:
В действителност, прекрасен блат за торта може да се изпече и в тенджера върху печката. Няма нужда да се притеснявате и непрекъснато да го следите. Невероятно!
Съставки:
6 яйца
1 чаша захар
1 чаша брашно
2 с.л. олио
Приготвяне:
- Разбийте белтъците със захарта на пухкава пяна. Добавете един по един жълтъците, докато постоянно бъркате. След това бавно изсипете пресятото брашно.
- Вземете широка емайлирана тенджера, намажете я с масло и изсипете вътре тестото.
- Затворете тенджерата с капак и го увийте с кърпа. Тя ще абсорбира влагата от блата.
- Поставете тенджерата на слаб огън върху котлона.
- Гответе блата за около час. Всичко зависи от тенджерата. Проверете готовността с дълъг дървен шиш.
Последвайте ни
0 Коментара: