Съпругата на кандидата за президент на републиканците Мелания Тръмп заплаши със съд сп. “Пийпъл” и бившата му репортерка Наташа Стойноф заради “лъжливи и напълно измислени” изказвания. Те обаче не са свързани с твърденията й за сексуално посегателство от страна на Доналд Тръмп, пише в. Труд, цитирайки  АФП.
Г-жа Тръмп заяви, че никога не се е срещала или разговаряла с репортерката в Ню Йорк година след интервюто, което взела от семейството. Стойноф каза пред “Пийпъл”, че месеци по-късно се срещнали в Манхатън, като Мелания я прегърнала и я попитала защо вече не се виждат.

Самата Стойнов е внучка на Ставро Шамандуров от с. Смърдеш, което днес се намира на гръцка територия. Съпругата на Шамандуров пък е роднина на Васил Чекаларов, революционер от ВМОРО, когото гръцки войници хващат, отрязват му главата и я разкарват из селото като предупреждение към другите, разказва Стойнов в книгата си “Пилешка супа за душата: Чудеса и надежди”.

Шамандуров планира емиграция в Ню Йорк, но през пролетта на 1912 г. за свое щастие, изпуска “Титаник” при отплаването му от Саутхемптън едва за 20 минути. В крайна сметка той все пак стига до Канада. В Торонто в семейството на сина му Васил през 1963 г. се раждат близнаците Робърт и Наташа, която започва журналистическата си кариера във в. “Торонто стар” в началото на 90-те години.